måndag 14 januari 2013

Årskrönika 2012 del 2 av 2

Ja, lite sent omsider kommer här andra och sista delen i tillbakablicken på 2012. Det är som jag skrev förut himla nyttigt att titta tillbaka - även om det är roligare att blicka framåt. 2013 ska såklart bli året med de kraftigaste perennerna, de sprödaste grönsakerna och sommaren med varmaste solen. Ibland kan jag inte sova för alla projekt som jag har i huvudet och som jag så gärna vill genomföra. Jag är lycklig så länge jag har fortsätter att ha lust!

I somras var vi i Härjedalen en vecka och såhär fin himmel kan man få se där!


Mot söder framför pergolan har det stått ett par helt ogenomtänkt placerade rosbuskar med ett klättervildvin. I höstas grävde jag ut rabatten och tänkte till lite hur jag ville ha det egentligen. Här har jag börjat plantera lite.

  
Lite svängd är rabatten och så ska den fortsätta runt hörnet mot öster också.  Det ska vara lime, lila, vitt. Och håll tummarna att de två svavelpionerna trivs här (syns inte i bild)!

 Här en solhatt som ska stå för limefärgen på höstkanten. Inte så tålig tydligen så vi får se.
Jag älskar den.


Några ljumma sommarkvällar blev det knappt 2012 men på den här bilden tycker jag
det iallafall ser varmt och skönt ut:)


I somras fick jag äntligen till en trip till coolaste Törnrosa men det enda jag lyckades fota var en höna. Det hällregnade hela tiden och jag tordes inte ta upp kameran. Men ack så inspirerande det var. Även hönsen är jag sugen på... Tack för titten!

 Agneta fick jag äran att besöka också med sin fantastiska trädgård. Mycket formklippt och mycket inspirerande även den.

Och inte minst hann jag med tio minuters besök i det här fullständigt bedårande växthuset. Tyvärr hann jag inte skaka hand med ägarinnan själv som var på vift efter nåt frö just då men det hinner jag med 2013 då vi bor på samma ö!

Hopp i tiden. Det kanske inte syns på bild men de här tulpanerna med rufsig, spröd kant var så himla fin mot lönn och kornell. Hoppas de kommer tillbaka 2013!


Grönsaksåret var rätt uselt. Jag var lat, det var ingen sol, mycket regn, rådjur och sniglar. Den här fina kålen fick jag riva upp när den var tjock och stor för det var så mycket äckliga hål av kållarver. Försent beställde jag Turex. Undrar om Turex håller sig till nästa år? Jag vill så gärna äta hemodlad kål!


  
Såhär såg det ut från vardagsrumsfönstret, på håll såg det fint ut iallafall!
2013 siktar jag på högt staket här!

 Klematis. Jag säger bara klematis. Den svek inte den här sommaren heller. Tack för det sötnos!

För första gången åkte vi utomlands med barnen och det blev Cypern i oktober. En helt underbar resa med bad och skratt och där jag bland annat fick plåta såna här härligheter. Fler bilder hittar du här!
  
På baksidan av vårt hus finns en glasveranda från 1934. Underbara fönster och massor av potential. Här fotat på midsommarmorgonen framåt 04-tiden.... Man kan klart se renoveringsbehoven (och putsning...) av de åtta stora fönstren med 16 rutor i varje!

 
 Ja så vi renoverade fönster hela sommaren. Skrapa färg, pilla bort kitt, slipa, olja, rengöra alla gamla rutor, spika fast dem igen utan att spräcka, kitta, grunda och så tre lager linoljefärg. Jo, det tog HELA sommaren. Men oj så fint det blev. Vi hade sett att golvet var lite mörket också men vi trodde aldrig att hela glasverandan vilade på helt genomruttet timmer. Så det blev en aning större projekt än vi tänkt och Daniel har knappt gjort annat än att snickra.


Vi är fortfarande inte klara men nästan! Nylagda golvet ska målas och golvlister in - sen är det klart, bara det roliga finfixet kvar.

Så i somras satt vi inte still så mycket. Och stolen står kvar än idag och undrar om vi inte kommer och sitter snart.Först året som vi odlade vitlök! Åh vad kul, den växte så det stod härliga till.

 
 Här hänger de på tork.

Och jag gjorde en fläta!Och jag avslutar med min lilla dotters buss med blomsterratt och hjärtat som hon tejpat ihop av rosblad. Ett härligt år!

pussåkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!