söndag 9 juni 2013

Efter regn kommer sol. Och sniglar.

Vaknade imorse vid halv 6-rycket av att det fullständigt öste ner. Sen kom åskan och med den två barn som ville ligga hos mamma och pappa. Mysigt, det är inte ofta de kommer nuförtiden. Jag kunde inte somna om, tänkte lite på basilikan som inte står under tak och som nog tyckte det var väl trist med det svenska iskalla ösregnet.


Gick, efter en kopp kaffe, ut på span efter mördarsniglar. I år är det färre än vanligt vilket jag är väldigt glad för förstås. Men dahliorna har någon ätit lite på även om de står på altanan i kruka. 


Det var faktiskt lite soligt när jag var ute vid 8-tiden. Här är nya söderrabatten som knappt tål att fotas än. Massor av bar jord - väntar otåligt på växtkraften. I förgrunden en fullständigt nerfryst klätterros, den var två meter hög mot stolpen i höstas. Men den kommer väl igen, knoppar nu. Bakom buxbommen är köksträdgården och bärbuskar.


Nåt som verkligen inte fryst ner och som trivs nästan fööör bra är den här kaprifolen, antagligen nån vild variant. Den är precis överallt och slänger sig närmare och närmare huset med sina lianer. Här börjar den ta över planket men det är jag bara glad för.


Släpp ut mig! säger squash och melon från lilla lilla drivbänken. Jag måste ta bort locket snart. Längtar febrigt efter växthus. Idag tycker min hud att det är bra om det blir molnigt och köksträdgården tycker det var toppen med regnet. Själv tycker jag gott det kunde bli sol hela dagen igen. Men vi har haft helt underbara dagar här i början av juni. Och efter regn kommer solen igen. Ha en skön söndag!

12 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgård du har, ser helt underbar ut.
  Man är verkligen kluven när det gäller vädret, regn för växterna och sol för både oss och trädgård.

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det var rart skrivet! :) Lite väl mycket regn nu dock... ;)

   Radera
 2. Ja, vilken dag det har varit. Verkligen omväxlande väder! Och så härligt det ser ut med dina ivriga plantor i drivbänken. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Nu har jag kopplat bort fönstret och släppt ut dem små vildbasarna på grönbete:)

   Radera
 3. Vilka härliga trädgårdsbilder du bjuder på.
  Det får gärna regna under natten och vara solsken under dagen då får både växter och människor det dom behöver så väl.

  Tack för kommentaren på min blogg.
  Ang. Törnrosas kjortel så plantera den gärna i en större kruka, ge klätterstöd direkt och ställ den i solsken så ska du se den sätter fart och växer snabbt uppåt.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu växer min fina törnrosa, ska bli mycket spännande att se blommorna live. nattinatt!

   Radera
 4. Så helt underbara och fantastiska foton du har tagit! Jag njöt och önskade att det var mina! Och din trädgård ser så fin och spännande och grön och vacker och baraaa....helt ljuvlig, ut.
  Kramar i massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är go du Törnrosa. gonattkram

   Radera
 5. Så himla fina bilder du visar. Grönt och frodigt! Skönt med lite regn nu. Det behövdes.
  Penséer är jättelätta att så själv. Det tar lite tid bara. ;) Plocka fröerna när kapslarna spricker och så på hösten på friland eller i januari inomhus.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad rart! Och bra där, då ska jag testa penséer nästa år. Note to self! kram!

   Radera
 6. Såg att du har funkia i ena rabatten. Fick höra att sniglarna gärna äter på deras blad. Hur klarar sig dina från sniglar? Jag hade tänkt plantera ett gäng med funkia nämligen...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag har ett gäng funkior och de funkar bra! Jag vill minnas att det var kinkigt i början när de var små (nya) men det är inga problem sen alls faktiskt. Jag har rätt mycket sniglar men antagligen tycker de sallad, min kompost och annat är bättre. Jag strör ut järnsulfat (såna där blå pluttar då och då när jag kommer ihåg, gärna runt nya plantor. Prova! Det ska finnas "snigelsäkra" funkior med kraftiga blad men jag kan inte namnet på några. Lycka till! kramar

   Radera

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!