onsdag 28 mars 2012

Bilder från juni 2011

En söt liten klöver med rödaktiga blad.
Blåbären är baske mig nästan mogna, i bakgrunden lekstugan.
Rabatt på västsidan av huset - klematisar, en överblommad och en i knopp med söta nävor vid fötterna.
Första åren vi bodde här hade jag lärt mig att klippa ner rosor när björkens blad var som musöron (typ det enda jag visste om trädgård...) Men se det funkar ju inge bra när det är klätterrosor man har att göra med insåg jag förra året. Nu växer, klättrar och blommar Flammentanzen snällt på västsidan.
Fingerborgsblommorna trivs i vår trädgård - de poppar upp överallt:) Ett par vallmo som jag inte gillar färgen på, men fröställningarna är fina! Och så lavendel.

 Grönsakslandet - går ju fasiken inte att plåta i solen, men lite trädgårdsland och halvnya planket i bakgrunden - ska bli järnvitriolat i sommar.
Entrérabatten vid garaget växer till sig (andra året), får komma ihåg att plantera nånting vitblommande i höst, det skulle vara fint såhär i juni/juli. Här parkerade vi bilen för två år sen!

Älskar textilkänslan på det här japanska olvonets blad, växer horisontellt (bilden är felvänd) mycket vackert!
Köttiga hasselörtsblad sprider sig mellan buskarna.
Knasig liten näva som huserar under äppelträdet - döljer överblommande tulpaner perfekt.
Entrérabatten igen, just trimmat gräsmattekanten - ser lite naket ut nu men det växer snart igen av astilbe, kärleksört och alunrot men framförallt nävorna som har övertaget.
hmmm, blev nog för många potatisar i den här lådan.. i bakgrunden ser man pergolan som är färdigsnickrad men ska målas klart. Sen ska den kläs med klättervildvin och vitblommande blåregn som än så länge är pluttiga plantor. Undrar så hur lång tid det kommer ta. Är sugen på att måla vår fula grund på huset svart el mörkgrått också. Helst förstås klätterväxter men det går inte hem hos byggingenjören;)
Roten till allt det goda - komposten! Hur kan man slänga grönsaker i soporna när man så enkelt kan ha en kompost? Tänk om!
 Mina svarta vinbär blir underbart stora och goda men ack vad med bladlöss det blir. Why?
Usch, ett dåligt pumpasamvete - måste plantera ut de här små pumpaplantorna innan rötterna snor ihop sig. Men de är fina i sin hink! Tyvärr sådde jag alldeles försent så vi får se om det hinner bli nånting till Halloween.


 Fyndade ett fikon på Ulriksdal och pryder sin plats! Det har faktiskt överlevt vintern i nästan beckmörkt pannrum.
 Blåregnet är inte stort men det har överlevt... peppar peppar... Framför en dahlia som jag glömt ta fram i tid.
 Hidcote blue lavendel.
Klövern igen, sällskapar med chokladblomma och nåt ryschligt gräs kanske svandun, minns inte och de där små lapparna försvinner ju jämt.
Klematis fröbollar, så himla fina tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!