söndag 7 april 2013

Vilken lördag!

Vilken vårdag det var här igår! Man blir så lycklig i hela kroppen. Det märktes på ungarna också som tittade fram bakom stenar och hängde ner från träden, det kom barn från höger och vänster och de cyklade omkring, sladdade i gruset och skrattade. Mannen 4-timmars grillade ribs till middag serverat med cole slaw. Yes! Och kolla tibastknoppar så fina, ahhh.
 

Jag var ute precis hela dagen. Jag sprang en sväng för andra gången utan dubbar - bara där infinner sig vårkänslan. Det har börjat tina på två ytor på tomten och se - under löv och skyddande granris hittade jag de här svavelpionsknopparna. Är vääääldigt spänd på de här svavelpionerna som jag planterade i höstas, beställda från Danmark. 
 

Buxbomshäcken inpackad i juteväv. Gräsmattan är fortfarande stenhård och det är mycket snö kvar fortfarande. Min buxbom har klarat sig från svamp än så länge, håll tummarna!
 

I den nya rabatten tittar nu krokusar upp. Gula blommor är en riktig vårhöjdare, jag blir så otroligt glad av gult på våren. 

Det är snyggt med gult mot de bruna löven också. Supernajs.

På havet har isen precis släppt, fast det är bara ett par dagar sen långfärdsskridskofantasterna tog sina sista skär här ute. Det var varit en riktigt fin skridskosäsong.


Mossa. Är det inte underbart? Jag förstår mig inte på folk som försöker få bort mossa från gräsmattan. Fast just den här sitter på en sten framför min enda magnolia som jag förövrigt tycker växer så vansinnigt långsamt. 
 

Blåbärsris. Jag är svag för allt som fortfarande är skogigt på vår tomt. Ska verkligen försöka ha kvar skogskänslan även om jag odlar större ytor för varje år.


En sista vit krokus bara för att man blir så glad av blommor på våren. Fast till hösten ska jag flytta på de här vita och sätta gula här istället, det är soligaste rabatten och vitt blir för skarpt i solen. Gult är bättre. Så får det bli! Började snickra en kallbänk igår, det blir fortsättning på det projektet idag. Kanske ytterligare en springrunda också. Lilltösen och jag ska cykla också. Och solen skiner!

4 kommentarer:

 1. Livet är allt underbart just nu.
  Går omkring och småmyser mest hela tiden och alla vårblommor får tårna att krulla sig i stövlarna ;-) Hoppas du får en vårfin superhelg.

  Vårsolskram / Therése

  SvaraRadera
 2. Och vad var det där nu, då? Krokus? Hur lyckades din trädgård med det? Här härskar fortfarande snön. Inga krokusar, minsann, så långt ögat ser. Blir impad av att du bäddat in din buxbomshäck. I år är det nog så illa tvunget för att få ha den intakt efter vintern.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vilka härliga berättelser du skrivit. Har läst igenom en del av dina gamla inlägg och det där med värme kyla i inlägget om de där mjuka pelargonerna, det ler jag igenkännande åt, fast där var inte felet mannens.....
  Vilken lycka att ha sluppit svampen på buxbomshäcken, det är en trist sjukdom, de är ju så vackra.....men att bädda in en hel häck? Det hade jag ALDRIG orkat!
  Hittade hit via grönskönpassion, så kul med nya bloggar att kika in hos.
  Ha det gott.
  /Carina

  http://vidbjarsjobacken.blogspot.se

  SvaraRadera

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!