måndag 27 maj 2013

Sista tulpanerna och uppstart i grönsakslandet

Carneval de nice blommar återkommande för säkert 4:e året i rad. Jag kan inte bestämma 
mig för om den är fin eller inte. Rätt fin ändå tror jag.

Små små blommor på underbara Viburnum plicatum 'Mariesii'.

Idag är det blåsigt och molnigt men kinderna blossar på äppelblommorna. Snälla ohyra, hitta ett annat äppelträd i år, vi har ju bara ett!

Tulpanerna Spring green och Cuban night gör glada utrop från dystra hörn.


Sensoul touch har jag i kruka. Men jag gillar enklare tulpaner bättre måste jag säga.


Pensé på trappan blommar oförtrutet på. 

Mer tulpaner - och löjtnantshjärta som överlevt våldsam nerklippning av gräsklipparen första året, var bara en stubbe kvar - och nu är den jättestor och fin! Ursnygg med mörka tulpaner.


Så jädra snygg helt enkelt. 

Ja, annars bråttas jag med dåligt samvete över mina sådder. 40 tomatplantor och säkert lika många chilis  och såklart en massa annat. Det mesta är utplanterat men de här stackarna väntar på sin tur. Här ska läggas golv i sommar hoppas jag. Undrar om det finns något mönstrat cementgolv som klarar frosten... måste googla på det.

Här är resten av det dåliga samvetet - grönsakslandet. I helgen sådde jag en hel del men fortfarande har jag alla rödbetor kvar och en del annat också. Som vanligt har jag missat att sätta lappar så några ställen måste vänta en vecka på för att se om jag sått nåt där eller inte... Och ser ni! Buxbomshäcken ser faktiskt ut som en häck och inte 15 plantor! tjoho:)

Annars är det jul igen här. Sofia och grannflickan har pyntat och dansat. Jag har sparat den för bönor att  klättra på men såhär är ju fint också:) Får se om den blir kvar till midsommar... Den kanske skrämmer bort rådjuren!

2 kommentarer:

  1. Löjtnantshjärtat (öh, pluralis på det?) är supersnyggt ihop med tulpanerna. Mums fillibabba.

    SvaraRadera

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!