söndag 20 oktober 2013

Färgglatt värre

Mina pumpor ligger på teglet och solar sig. De vet nog att deras liv ska sluta som ljusmonster om nån vecka. Kanske provar jag rosta fröna i år.


Den här lönnen är makalöst snygg på hösten. Brinnande röda blad som får och förtjänar all uppmärksamhet i trädgården nu när vildvinet tappat sina blad. 

Nu börjar knopparna öppna sig på 'Brunette' - jag förstår inte att det tog sån tid i år. Är det torkan? Värmen var det ju knappast fel på. Förra året blommade den 20 dagar tidigare. Min absoluta favoritperenn med en bedövande parfymdoft.


Garageuppfartens grus syns knappt av alla löv och barr. Fast jag tycker det är vackert. Vill inte ha det så krattat och propert. Miskantusvipporna är duniga och kittlas bra.


I köksträdgården har det blivit lövkompost och plantskola. Alla löv jag krattar (de få jag krattar) hamnar i köksträdgården för att täcka all bar jord. I pallkragarna har jag grävt ner några fyndade perenner som jag övervintrar där sålänge. Och lite sticklingar är nedgrävda där också till våren. På bilden är det koriander som blommar så fint. Bara dill, persilja och kål skördas nu.


En liiiiten rönnsumak har jag (och en lite större Tiger Eyes). Den får jättefin färg och jag längtar till den börjar blomma. Blomkolvarna är särdeles snygga ihop med de röda bladen nämligen.


Inte färgglad precis men ack så sprött och vackert. 


Desto mer färgglad är den här som en god granne gav mig förra året. Japansk lykta tror jag de heter och de sprider sig väldeliga jag har förstått. Jag får hålla koll på den. Lyser verkligen upp såhär års!


Mitt i grävandet, fikandet, gungandet, nedmonterandet av studsmattan, uppmonterandet av det välbehövliga snöskyddet på garagetaket dök den här upp. En Steglits har jag googlat mig till. Faktiskt aldrig hört talas om men fåglar har aldrig varit min starka sida. Väldigt fin och den passade in perfekt i höstträdgården med sina klara gula, röda, bruna och svarta färger. Kalasade på solrosor och annat i köksträdgården. Själva kalasade vi på ribs på grillen, cole slaw och bönor ikväll. En fin färgglad helg.

5 kommentarer:

 1. Ah, höstfärger, vilken tröst det ändå är i mörkare tider.

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka fina pumpor! Gör en god soppa av innnanmätet är ett tips. Det blev familjens favorit i fjol höstas :)

  SvaraRadera
 3. Ack dessa vackra höstfärger. Älskar japansk lönn.
  Tack för tipset om Floret Flower Farm, WOW! säger jag bara!

  SvaraRadera
 4. Så många helt underbara bilder du har tagit! Jättehärliga. Favoriten - tror allt att det är pumporna.
  Kramar

  SvaraRadera

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!