söndag 30 september 2012

Höstsol och bokfrossa

Idag efter att jag klippt gräsmattan tittade solen fram. Det måste ha varit väldigt länge sen sist för jag blev helt förvånad över hur ljust det blev. Jag blev alldeles lycklig. Igår shoppade jag ett par plantor på halva priset trots allt. En hortensia - The bride från Endless summer-serien som Törnrosa skrev om. Hennes fynd Twist n shout är ännu finare än den här men jag gillar den här vita också. Ska nog få bo med blåbär och Wadas memory-magnolian.


Lite japansk lönn som också njöt i solen.


Och koreansk plymspirea.


Idag på springrundan fick jag se klättervildvin som klättrade i två tallar, säkert uppe på 5-6 meters höjd. Spektakulärt snyggt. Det måste jag prova. Här är min rackare som växt fint i sommar, nästa sommar blir det nog riktigt tätt här - sån höstglädje!


Och så den här rosen som jag baske mig inte vet vad det är. Igår firade vi, lite sent, min födelsedag (rätt jämn sådan) och jag fick Lars-Åke Gustavssons två böcker för nordiska trädgårdar om buskrosor och klätterrosor (jippi!). Så nu ska jag leta i dem vad det här kan vara. Kan ju inte vara Mme Plantier el Mme Hardy som jag hade för mig att den var - den blommar nämligen fortfarande och nya knoppar på gång! Fint m rosa knoppar framför klättervildvinet.  


 Och så en bild till från nya söderrabatten, framför vinet, där jag planterat ståndaktig solhatt 'Green Jewel' och rufsig anisört. Fick förresten Beth Chattos The Shade garden och Ulla Hasselmarks Fröbok igår också. OCH jättefina betongkrukor mm. På själva födelsedagen fick jag en kurs i trädgårdsdesign på Ulriksdals slottsträdgård i mars. Det är rätt okej att fylla jämt trots allt;) Nu ska jag gå och lägga mig, Beth Chatto får hänga med ikväll. Godnatt!


2 kommentarer:

 1. Vilka sanslöst vackra bilder du visar idag, raring! Den där på den japanska lönnen - jag svimmar!!!
  Kramar
  Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du hittade mig så att jag hittade dig! Underbara bilder!! Lite avis på dig och Törnrosa som kan ha hortensior. De är ju inte härdiga här så de får bo i krukor inomhus på vintern. Får njuta av dina via bloggen istället. ;) Nu ska jag kika vidare på din fina blogg.
  Hej från mig!

  SvaraRadera

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!