söndag 15 april 2012

Omskolning och sådd bland snödrivor

 
Idag kånkade jag ut ALLA små krukor från biblioteket och ställde ut dem i solen. Här har tomater, kronärtskockor, basilika, sparris, purjolök mm fått fet grönsaksjord och rymligare krukor. Tur att jag sparar nästan alla plastkrukor när jag köper växter, det går åt hur många som helst! Tomaterna får mest plats, hoppas det är bra.


 Har sått lite också - idag blev det luktärter (4 varianter), störbrytbönor, solrosor, persilja, sommaraster, rosenskäror och vaxböna.  
Hela härligheten omskolad och klar, bara att kånka in allting igen. En sån underbar dag i solen! 
Först fick vi skotta hela altanen dock, drivor med snö:( Inne i biblioteket, där det fortfarande får vara ca 14 grader, har dahliaknölarna tagit sig, fikonträdet fått lite blad, chokladblomman sträckt ut några skott, nåt gräs har klarat sig och skjuter skott också. Agapanthusen surar, den har aldrig blommat men den är grön och fin iallafall och har stått ut två  vintrar i det mörka pannrummet. Undrar när den riktiga våren kommer och man kan tordas ställa ut allt.... Ja, en krokusbild iiiiigen:) Det kom 15 cm snö igår men det smälter fort idag. Tittut!
Liten gröngult vid dörren. Påskliljorna hann såklart inte blomma till påsk men de är fina när de än behagar blomma.Flera av våra tallar knäckte sina grenar med den tunga snön på sig igår. Den här grenen hade man inte önskat någon i huvudet, som tur är tog den bara med sig några hallonpinnar. Synd förvisso.Ja, snö alltså. Vilket skit. Rådjuren blev väl hungriga inatt för de har mumsat på mina tulpaner. Brrr för rådjur... Det är iallafall inte lika mycket nu sen vi satte upp planket.


Simon och Sofia passade på och gjorde snögubbar. Den här snyggingen har fått tallfrisyr!
 Undrar om jag orkar hålla mig vaken till Mad men... är skönt slut efter en ljuvlig vårdag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna nånting, det är ju så roligt med svar på frågor eller feedback på ett inlägg. Hej!